歡迎來(lái)到裝配圖網(wǎng)! | 幫助中心 裝配圖網(wǎng)zhuangpeitu.com!
裝配圖網(wǎng)
ImageVerifierCode 換一換
首頁(yè) 裝配圖網(wǎng) > 資源分類(lèi) > DOC文檔下載  

河北省南宮市中考英語(yǔ)基礎(chǔ)訓(xùn)練 閱讀理解(一)

  • 資源ID:106083308       資源大?。?span id="jbl5z5r" class="font-tahoma">18.50KB        全文頁(yè)數(shù):4頁(yè)
  • 資源格式: DOC        下載積分:9.9積分
快捷下載 游客一鍵下載
會(huì)員登錄下載
微信登錄下載
三方登錄下載: 支付寶登錄   QQ登錄   微博登錄  
二維碼
微信掃一掃登錄
下載資源需要9.9積分
郵箱/手機(jī):
溫馨提示:
用戶(hù)名和密碼都是您填寫(xiě)的郵箱或者手機(jī)號(hào),方便查詢(xún)和重復(fù)下載(系統(tǒng)自動(dòng)生成)
支付方式: 微信支付   
驗(yàn)證碼:   換一換

 
賬號(hào):
密碼:
驗(yàn)證碼:   換一換
  忘記密碼?
    
友情提示
2、PDF文件下載后,可能會(huì)被瀏覽器默認(rèn)打開(kāi),此種情況可以點(diǎn)擊瀏覽器菜單,保存網(wǎng)頁(yè)到桌面,就可以正常下載了。
3、本站不支持迅雷下載,請(qǐng)使用電腦自帶的IE瀏覽器,或者360瀏覽器、谷歌瀏覽器下載即可。
4、本站資源下載后的文檔和圖紙-無(wú)水印,預(yù)覽文檔經(jīng)過(guò)壓縮,下載后原文更清晰。
5、試題試卷類(lèi)文檔,如果標(biāo)題沒(méi)有明確說(shuō)明有答案則都視為沒(méi)有答案,請(qǐng)知曉。

河北省南宮市中考英語(yǔ)基礎(chǔ)訓(xùn)練 閱讀理解(一)

河北省南宮市中考英語(yǔ)基礎(chǔ)訓(xùn)練 閱讀理解(一) I’ve loved my mother’s desk since I was just tall enough to see above the top of it as mother sat doing letters. Standing by her chair, looking at the ink bottle, pens, and white paper, I decided that the act of writing must be the more wonderful thing in the world.  Years later, during her final illness, mother kept different things for my sister and brother. “But the desk,” she’d said again, “it’s for Elizabeth. ” I never saw her angry, never saw her cry. I knew she loved me; she showed it in action. But as a young girl, I wanted heart-to-heart talks between mother and daughter.  They never happened. And a gulf opened between us. I was “too emotional(易動(dòng)感情的)”. But she lived “on the surface(表面)”.  As years passed I had my own family. I loved my mother and thanked her for our happy family. I wrote to her in careful words and asked her to let me know in any way she chose that she did forgive(原諒) me.  I posted the letter and waited for her answer. None came.  My hope turned to disappointment(失望), then little interest and, finally, peace— it seemed that nothing happened. I couldn’t be sure that the letter had even got to mother. I only knew that I had written it, and I could stop trying to make her into someone she was not.  Now the present of her desk told, as she’d never been able to, that she was pleased that writing was my chosen work. I cleaned the desk carefully and found some papers inside —a photo of my father and a one-page letter, folded(折疊) and refolded many times.  Give me an answer, my letter asks, in any way you choose. Mother, you always chose the act that speaks louder than words.  根據(jù)短文內(nèi)容,選擇最佳答案。 1. The writer began to love her mother’s desk ______.  A. after Mother died  B. before she became a writer  C. when she was a child  D. when Mother gave it to her  2. The passage shows that ______.  A. mother was cold on the surface but kind in her heart to her daughter  B. mother was too serious about everything her daughter had done  C. mother cared much about her daughter in words  D. mother wrote to her daughter in careful words  3. The word “gulf” in the passage means ______.  A. deep understanding between the old and the young  B. different ideas between the mother and the daughter  C. free talks between mother and daughter  D. part of the sea going far in land  4. What did mother do with her daughter’s letter asking forgiveness?  A. She had never received the letter.  B. For years, she often talked about the letter.  C. She didn’t forgive her daughter at all in all her life.  D. She read the letter again and again till she died.  5. What’s the best title of the passage? A. My letter to Mother B. Mother and Children  C. My mother’s Desk D. Talks between Mother and Me  解析: 1. 選C。根據(jù)I’ve loved my mother’s desk since I was just tall enough to see above the top of it as mother sat doing letters. 可知作者當(dāng)時(shí)還是個(gè)小孩子,故選C。 2. 選A。由But she lived “on the surface ”. 和全文內(nèi)容可知,作者的母親表面上很冷漠,但心里充滿(mǎn)了對(duì)作者的愛(ài),正確答案是A。 3. 選B。從I was “too emotional”. But she lived “on the surface”. 可知此詞是指兩人之間不同的看法和觀點(diǎn),應(yīng)選B。 4. 選D。根據(jù)…a photo of my father and a one-page letter, folded and refolded many times. 可知應(yīng)選D。 5. 選C。文章的開(kāi)頭I’ve loved my mother’s desk…以及后面的Now the present of her desk told, as she’d never been able to…可知作者是托物思人,以表達(dá)自己對(duì)母親的懷念之情,所以最佳標(biāo)題應(yīng)是C。

注意事項(xiàng)

本文(河北省南宮市中考英語(yǔ)基礎(chǔ)訓(xùn)練 閱讀理解(一))為本站會(huì)員(xt****7)主動(dòng)上傳,裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶(hù)上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。 若此文所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請(qǐng)立即通知裝配圖網(wǎng)(點(diǎn)擊聯(lián)系客服),我們立即給予刪除!

溫馨提示:如果因?yàn)榫W(wǎng)速或其他原因下載失敗請(qǐng)重新下載,重復(fù)下載不扣分。




關(guān)于我們 - 網(wǎng)站聲明 - 網(wǎng)站地圖 - 資源地圖 - 友情鏈接 - 網(wǎng)站客服 - 聯(lián)系我們

copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 裝配圖網(wǎng)版權(quán)所有   聯(lián)系電話:18123376007

備案號(hào):ICP2024067431號(hào)-1 川公網(wǎng)安備51140202000466號(hào)


本站為文檔C2C交易模式,即用戶(hù)上傳的文檔直接被用戶(hù)下載,本站只是中間服務(wù)平臺(tái),本站所有文檔下載所得的收益歸上傳人(含作者)所有。裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶(hù)上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。若文檔所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請(qǐng)立即通知裝配圖網(wǎng),我們立即給予刪除!