歡迎來到裝配圖網(wǎng)! | 幫助中心 裝配圖網(wǎng)zhuangpeitu.com!
裝配圖網(wǎng)
ImageVerifierCode 換一換
首頁 裝配圖網(wǎng) > 資源分類 > DOC文檔下載  

河北省2019年中考英語題型專項(xiàng)復(fù)習(xí) 題型四 閱讀理解真題剖析.doc

  • 資源ID:5862267       資源大?。?span id="yk66qro" class="font-tahoma">88KB        全文頁數(shù):8頁
  • 資源格式: DOC        下載積分:9.9積分
快捷下載 游客一鍵下載
會(huì)員登錄下載
微信登錄下載
三方登錄下載: 支付寶登錄   QQ登錄   微博登錄  
二維碼
微信掃一掃登錄
下載資源需要9.9積分
郵箱/手機(jī):
溫馨提示:
用戶名和密碼都是您填寫的郵箱或者手機(jī)號(hào),方便查詢和重復(fù)下載(系統(tǒng)自動(dòng)生成)
支付方式: 微信支付   
驗(yàn)證碼:   換一換

 
賬號(hào):
密碼:
驗(yàn)證碼:   換一換
  忘記密碼?
    
友情提示
2、PDF文件下載后,可能會(huì)被瀏覽器默認(rèn)打開,此種情況可以點(diǎn)擊瀏覽器菜單,保存網(wǎng)頁到桌面,就可以正常下載了。
3、本站不支持迅雷下載,請(qǐng)使用電腦自帶的IE瀏覽器,或者360瀏覽器、谷歌瀏覽器下載即可。
4、本站資源下載后的文檔和圖紙-無水印,預(yù)覽文檔經(jīng)過壓縮,下載后原文更清晰。
5、試題試卷類文檔,如果標(biāo)題沒有明確說明有答案則都視為沒有答案,請(qǐng)知曉。

河北省2019年中考英語題型專項(xiàng)復(fù)習(xí) 題型四 閱讀理解真題剖析.doc

閱讀理解 河北真題剖析 (xx河北中考) Ⅶ.閱讀理解(共15小題,每小題2分,計(jì)30分) 閱讀A、B、C、D四篇材料,然后從各小題所給的四個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng)。 A Dear sir, I ordered a skirt from you last month, but there are some problems with it. First, the color is not as green as it is shown on your website. I understand that the picture does not always show the real color, but it should nor be that different. Second, I asked for Size M because it is the size I usually wear. But your Size M is so small that I have to give it to my younger sister. I think you should be more serious about your business. Truly, Susan Rosen Dear Ms. Rosen, Thank you for telling us the problems with your order. We hope we can give you better service. We are sending you another skirt with this letter. It is Size L, and its green color is brighter than the one you had. We hope you like it. Our office hours are 9:00 a.m.~5:00 p.m. Please call us if you have any more questions. Yours truly, Victor Smith 46.Why did Susan Rosen write the letter? A.To say sorry to her sister. B.To show the picture to Smith. C.To tell her problems to a friend. D.To talk about what she bought. 47.What did Victor Smith do for Susan Rosen? A.He helped her cancel the order. B.He sent her a new skirt. C.He asked her to visit the office. D.He called her for another color. B Edward rose early on the Newyear morning. He looked in every room and wished a Happy New Year to his family. Then he ran into the street to repeat that to those he might meet. When he came back, his father gave him two bright, new silver dollars. His face lighted up as he took them. He had wished for a long time to buy some pretty books that he had seen at the bookstore. He left the house with a light heart, expecting to buy the books. As he ran down the street, he saw a poor family. “I wish you a happy New Year.” said Edward, as he was passing on. The man shook his head. “You are not from this country? ” said Edward. The man again shook his head, for he could not understand or speak his language. But he pointed to his mouth, and to the children shaking with cold, as if(好像) to say, “These little ones have had nothing to eat for a long time.” Edward quickly understood that these poor people were in trouble. He took out his dollars, and gave one to the man, and the other to his wife. They were excited and said something in their language, which doubtless meant, “We thank you so much that we will remember you all the time.” When Edward came home, his father asked what books he had bought. He hung his head a moment, but quickly looked up. “I have bought no books,” said he, “I gave my money to some poor people, who seemed to be very hungry then.” He went on, “I think I can wait for my books till next New Year.” “My dear boy,” said his father, “here are some books for you, more as a prize for your goodness of heart than as a New Year gift.” “I saw you give the money cheerfully to the poor German family. It was nice for a little boy to do so. Be always ready to help others and every year of your life will be to you a Happy New Year.” 48.Edward expected to with the money he got from his father. A.help the poor family B.buy something to eat C.buy some pretty books D.learn another language 49.Why did the poor man shake his head when Edward spoke to him? A.He couldnt understand the boy. B.He wouldnt accept the money. C.He didnt like the boys language. D.He was too cold to say anything. 50.How much did Edward give the poor family? A.One dollar. B.Two dollars. C.Three dollars. D.Four dollars. 51.We know that Edward from the passage. A.got a prize for his kind heart B.had to buy his books next year C.bought the books at the bookstore D.got more money from his father C DIY Your Own Desserts We offer different kinds of classes to you all. A very popular class we are offering these 10 days is the class named “DIY Your Own Desserts”. Can you imagine how happy your beloved one will be when you give him/her your DIY desserts on the special days like birthday, Mothers Day and Fathers Day? Come to our class and make your own desserts. Give your beloved one some surprises! The class runs daily and it is a completely handson personal cooking experience lasting up to 4 hours learning 3~4 recipes(食譜) each lesson. The teacher will first show how to cook different recipes in front of you. And then he will guide you on how to prepare and make the food. At the end of the class you can either eat the meal prepared during the class or take it home with you. Whats more, youll be able to take home the copies of all the recipes. Costs: $30 each lesson. You can start at any time. Go to our website to get more information about the class. You can either email us or come to our office for attending it. 52.You can join the class if you like to . A.offer some recipes B.teach how to cook C.make desserts yourself D.get some surprises 53.You will in the class. A.eat the meal with the teacher B.celebrate the special days C.learn 2~3 recipes each lesson D.have a handson experience 54.You will pay for five lessons. A.$30 B.$60 C.$120 D.$150 55.How can you attend the class? A.Make a phone call to them. B.Send them an email. C.Get information from parents. D.Come to the class directly. D “Volunteering makes you look at the world differently. You see how little things can change a persons life for the better, which makes everyone a better person.” Mason, a volunteer said. National Volunteer Week started in 1974 and is held every April. It is a time to thank volunteers for their achievements. It is also a perfect opportunity(機(jī)會(huì)) to encourage others to take their first step toward becoming a volunteer. Making the decision to take the first step can be the biggest problem, because they often wonder if they will be able to meet the organizations expectations(期望). Some people fear not knowing anyone else in the group. Not having enough time also prevents some from sharing their abilities. The following tips can help if you have some of these worries: ★ Start out slowly, dont add too much pressure. Even a few hours a month can make a big difference in someones life. ★ Choose an organization with the same interests and common values. ★ Take part in a training meeting for new volunteers, even if it is not asked. ★ Work with a veteran volunteer. He volunteered a lot, he can help you increase the confidence and completely understand the organizations expectations. ★ Invite a friend or family member to serve. It is a good experience to volunteer with them. ★ Finally, it is the most important to enjoy the volunteer experience and to remember that not all volunteer experiences are perfect. If one experience doesnt work, dont give up and youll surely find the right opportunity. Spend some time on volunteer work and you will see great changes in peoples lives. As Mason discovered during his volunteer experience, “...little things can change a persons life.” 56.Volunteering can help . A.make a decision B.see the world clearly C.thank other people D.make a persons life better 57.What could be the reason to stop people taking the first step? A.They dont have enough time. B.They are prevented by their families. C.They fear that their abilities are shared. D.They dont expect to become volunteers. 58.Which of the following can help people take the first step? A.Start out quickly. B.Organize a training meeting. C.Invite a friend to be with them. D.Join in a group with different values. 59.The underlined word “veteran” in the passage means “ ”. A.polite B.humorous C.young D.experienced 60.What is the main idea of the passage? A.To tell people to make changes in their lives. B.To encourage people to start their volunteering. C.How to make great achievements in volunteering. D.How to keep on volunteering whatever happened. 參考答案 A 【篇章導(dǎo)讀】本文主要講了顧客Rosen購物時(shí)遇到的問題,以及商家Victor Smith給出的解決意見。 【答案與解析】 46.D 細(xì)節(jié)理解題。由Susan Rosen 寫的信的內(nèi)容可知,她在向商家描述購買的裙子的問題,故選D。 47.B 推理判斷題。由 Victor Smith寫的信的第一段第三句可知,他將會(huì)給Susan Rosen寄一條新的裙子。 B 【篇章導(dǎo)讀】本文主要記敘了一個(gè)叫Edward的小男孩,用父親給自己的兩美元去幫助更需要幫助的窮人,最后小男孩從他父親那里得到了作為獎(jiǎng)賞的新年禮物——他期待已久的書。 【答案與解析】 48.C 細(xì)節(jié)理解題。由第三段內(nèi)容可知Edward想用他父親給的錢買一直想要買的書,故選C。 49.A 細(xì)節(jié)理解題。由第六段第二句可知這位男士聽不懂Edward的語言。 50.B 細(xì)節(jié)理解題。由第七段第二句可知,Edward給了這個(gè)窮人家庭兩美元。 51.A 細(xì)節(jié)理解題。由最后兩段內(nèi)容可知,因?yàn)镋dward的善良,他的父親給他買了他想要的書作為獎(jiǎng)勵(lì)。 C 【篇章導(dǎo)讀】本文是一篇廣告。主要介紹了DIY Your Own Desserts課程的主要內(nèi)容以及課程的主要費(fèi)用和報(bào)名的方式等信息。 【答案與解析】 52.C 細(xì)節(jié)理解題。由第二段第二句可知選C。 53.D 細(xì)節(jié)理解題。由第三段第一句可知D項(xiàng)正確。 54.D 數(shù)字計(jì)算題。由“Costs: $30 each lesson.”可知,五節(jié)課需要150美元。 55.B 細(xì)節(jié)理解題。由短文最后可知可以通過發(fā)送郵件或直接去辦公室報(bào)名參加DIY Your Own Desserts課程。 D 【篇章導(dǎo)讀】本文主要介紹了參加志愿者活動(dòng)的益處以及如何消除參加做志愿者活動(dòng)的顧慮,并鼓勵(lì)人們參加志愿者活動(dòng)。 【答案與解析】 56.D 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段第二句可知選D。 57.A 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段最后一句可知答案。 58.C 細(xì)節(jié)理解題。由第一條建議可排除A項(xiàng);由第二條建議可排除D項(xiàng);由第三條建議可排除B項(xiàng);由第五條建議可知C正確。 59.D 詞義猜測題。由后文“He volunteered a lot...”可推知“veteran”意為“有經(jīng)驗(yàn)的”,故選D。 60.B 主旨大意題。本文主要介紹了做志愿者的益處以及如何消除做志愿者的顧慮,最后鼓勵(lì)人們從小事做起,做志愿服務(wù)。故選B。

注意事項(xiàng)

本文(河北省2019年中考英語題型專項(xiàng)復(fù)習(xí) 題型四 閱讀理解真題剖析.doc)為本站會(huì)員(max****ui)主動(dòng)上傳,裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。 若此文所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請(qǐng)立即通知裝配圖網(wǎng)(點(diǎn)擊聯(lián)系客服),我們立即給予刪除!

溫馨提示:如果因?yàn)榫W(wǎng)速或其他原因下載失敗請(qǐng)重新下載,重復(fù)下載不扣分。




關(guān)于我們 - 網(wǎng)站聲明 - 網(wǎng)站地圖 - 資源地圖 - 友情鏈接 - 網(wǎng)站客服 - 聯(lián)系我們

copyright@ 2023-2025  sobing.com 裝配圖網(wǎng)版權(quán)所有   聯(lián)系電話:18123376007

備案號(hào):ICP2024067431號(hào)-1 川公網(wǎng)安備51140202000466號(hào)


本站為文檔C2C交易模式,即用戶上傳的文檔直接被用戶下載,本站只是中間服務(wù)平臺(tái),本站所有文檔下載所得的收益歸上傳人(含作者)所有。裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。若文檔所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請(qǐng)立即通知裝配圖網(wǎng),我們立即給予刪除!