《九年級英語全冊 Unit 5 What are the shirts made of第三節(jié) 語法填空同步訓練 人教新目標版》由會員分享,可在線閱讀,更多相關《九年級英語全冊 Unit 5 What are the shirts made of第三節(jié) 語法填空同步訓練 人教新目標版(2頁珍藏版)》請在裝配圖網(wǎng)上搜索。
1、九年級英語全冊 Unit 5 What are the shirts made of第三節(jié) 語法填空同步訓練 人教新目標版
閱讀下面短文,寫出括號內單詞的正確形式或填入適當?shù)膬热?不多于3個單詞),將答案寫在短文后的答題處。
A
The first chocolate was enjoyed by the people in Central and South America hundreds of years 1 .In those days,the cocoa bean(可可豆)was used to make a chocolate drink.Much later,it wa
2、s brought 2 Europe.
In 1824,Mr.Cadbury opened a small shop in 3 United Kingdom.He sold chocolate drink.In 1831,he opened a factory to make chocolate drink.Mr.Cadbury believed that wine was 4 (badly)and he wanted 5 (encourage)people to drink chocolate instead.A few years later,a man 6 (inv
3、ent)a way to make chocolate bars(塊),and so people had the chance to eat chocolate instead of only drinking it.
At first only dark chocolate was made.Milk chocolate came later and it was made by 7 (add)milk to the chocolate.Mr.Cadbury made their first milk chocolate bar in 1897.Their most famous c
4、hocolate,Cadbury Milk Bar,was made in 1905.It 8 (be)popular for over 100 years.The Cadbury factory still makes chocolate in the United Kingdom,and the chocolate 9 (eat)all over the world.Every year, 10 (thousand)of visitors go to the factory to see how chocolate is made.
1.__________ 2.______
5、____ 3.__________ 4._________ 5.__________
6.__________ 7.__________ 8.__________ 9.__________ 10.__________
B
Bill lives in a very far village.He knows little about the outside world because he 1 ever gets out of his village.
One day,he 2 (get)a radio from his uncle who lived in the city.He
6、 was very 3 (exciting)and showed the radio to all his friends.
“Great!” Sheila,one of his 4 (friend)said.“Could you please get one for me,too?”another friend Mashi asked.“Of course,” Bill answered.Bill was very proud 5 the radio.
However,the radio stopped 6 (work)only a few days later.Bill
7、 was very sad but didn't know what 7 (do).A friend of his told 8 (he)to go to the repair shop in the town.So he did.The man in the shop found two 9 (die)cockroaches(蟑螂)in the radio.
Bill started crying.The man,of course,was surprised,“ 10 are you crying,my boy?”Bill cried and said,“Because
8、the two singers died in my radio.How am I going to listen to nice songs?”
1.__________ 2.__________ 3.__________ 4.__________ 5.__________
6.__________ 7.__________ 8.__________ 9.__________ 10.__________
參考答案
A
1.ago 解析:由“The first chocolate was enjoyed by...”可知,這是指過去,故用ago。
2.to 解析:bri
9、ng sth.to some place意為“把某物帶到某地”,故填介詞to。
3.the 解析:the United Kingdom“英國”,是固定詞組,定冠詞the不可少。
4.bad 解析:空前是系動詞was,所以該空應填形容詞作表語即bad。
5.to encourage 解析:want to do sth.意為“想要做某事”,后接不定式。故此處填to encourage。
6.invented 解析:該句是and連接的并列句,and后的分句是一般過去時,因此該空也應用一般過去時。故填invented。
7.adding 解析:by是介詞,因此該空應用動詞的-ing形式即ad
10、ding。
8.has been 解析:根據(jù)后面的時間狀語“for over 100 years”可知,此處要用現(xiàn)在完成時,而且主語是第三人稱單數(shù),故填has been。
9.is eaten 解析:謂語eat與主語chocolate是動賓關系,故此處應用被動語態(tài);再由前一個分句的謂語“makes”可知,此處陳述的是現(xiàn)在的情況,故用一般現(xiàn)在時的被動語態(tài)即is eaten。
10.thousands 解析:thousand前無具體的數(shù)詞,而且后面有介詞of。因此它應用復數(shù)形式即thousands。
B
1.hardly 解析:由上文“He knows little about the
11、outside world...”可推斷,他很少走出村子,故填hardly。
2.got 解析:由“One day”可知,故事發(fā)生在過去,故應用一般過去時即got。
3.excited 解析:空格處在句中作表語,且用來說明人,故填excited。
4.friends 解析:“one of+名詞復數(shù)”是固定搭配,意為“……之一”。故填friends。
5.of 解析:be proud of是固定短語,意為“因……而自豪”。
6.working 解析:stop doing sth.是固定搭配,意為“停止做某事”。故填working。
7.to do 解析:“疑問詞+不定式”在句中作動詞“know”的賓語。故填to do。
8.him 解析:空格處作“told”的賓語,故應用其賓格形式即him。
9.dead 解析:此處在句中作定語修飾“cockroaches”,故應用其形容詞形式即dead。
10.Why 解析:由下文“Because the two singers”可知,此處是詢問原因,用why提問。